06082008
Grasimile mononesaturate si cele polinesatuarate sunt cele mai bune optiuni. Acestea scad riscul de boli cardiace prin reducerea nivelul total de colesterol si de lipoproteine cu densitate mica (LDL). Colesterolul, produs de organism pentru crearea de celule, este principala substanta din depunerile de grasimi (plăci de aterom) care se dezvolta in artere. Acestea pot impiedica circulatia sangelui prin vasele sanguine, crescand riscul aparitiei afectiunilor cardiace si a accidentelor cerebrovasculare.
Acizii grasi Omega-3, o forma de grasimi polinesaturate, sunt deosebit de benefici pentru inima. Acestia diminueaza riscul aparitiei bolilor coronariene, protejeaza impotriva aritmiei si regleaza hipotensiunea arteriala.
Acizii grasi Omega-3, o forma de grasimi polinesaturate, sunt deosebit de benefici pentru inima. Acestia diminueaza riscul aparitiei bolilor coronariene, protejeaza impotriva aritmiei si regleaza hipotensiunea arteriala.
Caracteristicile ce deosebesc grasimile “bune” intre ele, precum si cele mai bune surse pentru fiecare tip.
Grasimile mononesaturate raman in stare lichida la temperatura camerei dar se pot solidifica in frigider. Printre alimentele bogate in grasimi mononesaturate se numara maslinele, nucile, uleiul de canola, alunele si fructele de avocado.
Grasimile polinesaturate se gasesc de obicei in stare lichida atat la temperatura camerei cat si in frigider. Alimentele bogate in grasimi polinesaturate sunt uleiurile vegetale, precum cel de porumb, floarea soarelui, soia si de seminte de bumbac .
Grasimile mononesaturate raman in stare lichida la temperatura camerei dar se pot solidifica in frigider. Printre alimentele bogate in grasimi mononesaturate se numara maslinele, nucile, uleiul de canola, alunele si fructele de avocado.
Grasimile polinesaturate se gasesc de obicei in stare lichida atat la temperatura camerei cat si in frigider. Alimentele bogate in grasimi polinesaturate sunt uleiurile vegetale, precum cel de porumb, floarea soarelui, soia si de seminte de bumbac .
Acizii grasi Omega-3 sunt grasimi polinesaturate ce se gasesc in special in carnea de peste si fructele de mare. Cele mai indicate surse sunt pestii marini de apa rece, precum somonul, macroul si heringul. Semintele de in, uleiul de in si nucile contin de asemenea acizi grasi Omega-3 si in cantitati mai mici si uleiul de soia si de canola.
Comentarii
Niciun comentariu.
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum