Descopera
Bine ai venit! Te rugam sa te autentifici (daca ai deja un cont la noi) sau sa te inregistrezi. Iti vom oferi surprize saptamanale si concursuri cu premii pe masura! Toate acestea pentru ca inovatia a devenit necesitate!

Descoperi! este locul de intalnire al tuturor celor care vor sa se documenteze, sa se distreze si sa isi faca noi prieteni!

Cu un continut variat si cu subiecte de la discutii despre cultura si civilizatie, stiinta, computere sau simple concursuri, Descoperi! te asteapta cu bratele deschise!

Alăturati-vă forumului, este rapid si usor

Descopera
Bine ai venit! Te rugam sa te autentifici (daca ai deja un cont la noi) sau sa te inregistrezi. Iti vom oferi surprize saptamanale si concursuri cu premii pe masura! Toate acestea pentru ca inovatia a devenit necesitate!

Descoperi! este locul de intalnire al tuturor celor care vor sa se documenteze, sa se distreze si sa isi faca noi prieteni!

Cu un continut variat si cu subiecte de la discutii despre cultura si civilizatie, stiinta, computere sau simple concursuri, Descoperi! te asteapta cu bratele deschise!
Descopera
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Va instiintam ca puteti intra in posesia unui spatiu de reclama pe site-ul nostru pe o perioada de 1 an cu doar 2,2 euro. Detalii in ACEST subiect.

Lucian
Lucian
Administrator
Administrator
masculin
Numarul mesajelor : 1038
Respectarea regulilor : Grasimile benefice sanatatii 111010
Puncte : 7716
Data de inscriere : 20/06/2008
http://www.descopera.forum.st
06082008
Grasimile mononesaturate si cele polinesatuarate sunt cele mai bune optiuni. Acestea scad riscul de boli cardiace prin reducerea nivelul total de colesterol si de lipoproteine cu densitate mica (LDL). Colesterolul, produs de organism pentru crearea de celule, este principala substanta din depunerile de grasimi (plăci de aterom) care se dezvolta in artere. Acestea pot impiedica circulatia sangelui prin vasele sanguine, crescand riscul aparitiei afectiunilor cardiace si a accidentelor cerebrovasculare.

Acizii grasi Omega-3, o forma de grasimi polinesaturate, sunt deosebit de benefici pentru inima. Acestia diminueaza riscul aparitiei bolilor coronariene, protejeaza impotriva aritmiei si regleaza hipotensiunea arteriala.


Caracteristicile ce deosebesc grasimile “bune” intre ele, precum si cele mai bune surse pentru fiecare tip.

Grasimile mononesaturate raman in stare lichida la temperatura camerei dar se pot solidifica in frigider. Printre alimentele bogate in grasimi mononesaturate se numara maslinele, nucile, uleiul de canola, alunele si fructele de avocado.

Grasimile polinesaturate se gasesc de obicei in stare lichida atat la temperatura camerei cat si in frigider. Alimentele bogate in grasimi polinesaturate sunt uleiurile vegetale, precum cel de porumb, floarea soarelui, soia si de seminte de bumbac .


Acizii grasi Omega-3 sunt grasimi polinesaturate ce se gasesc in special in carnea de peste si fructele de mare. Cele mai indicate surse sunt pestii marini de apa rece, precum somonul, macroul si heringul. Semintele de in, uleiul de in si nucile contin de asemenea acizi grasi Omega-3 si in cantitati mai mici si uleiul de soia si de canola.
Distribuie acest articol pe:reddit

Comentarii

Niciun comentariu.

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum